Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage bij Beauty & Wellness JBO

In dit artikel beschrijf ik deze 3 elementen:

  • • De Ontspanningsmassage
  • • De behandeling
  • • Na de behandeling

Ontspanningsmassage, de meest gekozen behandeling.


Ontspanningsmassage, of ook wel relaxmassage, doet wat het zegt: een massage puur om te ontspannen. Deze massage is niet therapeutisch of voor behandeling van ongemakken of van chronische pijn. U kunt zelf uw wensen kenbaar maken. De massage vindt plaats in een rustige en sfeervolle omgeving met muziek en/of kaarslicht op de achtergrond.


De behandeling


Het is een luxe massage die gebruik maakt van vele soorten technieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en de spieren. Ontspanningsmassage is niet voor het bewerken van de diepere spieren van het lichaam, maar is alleen bedoeld voor het oppervlakkig masseren van het lichaamsweefsel. Bij een ontspanningsmassage wordt een breed scala van gebieden op het lichaam gemasseerd zoals de rug, benen en hals. Het is een passieve behandeling waarbij je niet zal worden uitgerekt of gemanoeuvreerd in yoga-achtige posities, zoals bij een thaise massage.


Na de behandeling


Heel vaak hoor je dat je na een massage veel water moet drinken om afval- of gifstoffen af te voeren. Maar wat zijn dan die "afvalstoffen"? Als je gewoon redelijk gezond bent, kan je lichaam die stoffen toch uit eigen beweging verwijderen?
Ja, dat klopt. In de spieren hopen zich inderdaad afvalproducten van de spierstofwisseling op zoals zoals vocht en lactaat. Een massage bevordert het herstel van de spieren door een snellere afvoer van deze afvalstoffen uit de spieren. Drink daarom de dag van de massage en de dag erna voldoende (2 liter) om deze afvalstoffen te verwijderen.